Choose language:
  • Current language nl
  • fr

Dwars door Beveren

12 jun 2021
Bij Mulder Natural Foods uit Roeselare is het al enkele jaren traditie om begin juni, samen met de brandweer van Roeselare, de schouders te zetten onder ‘Dwars door Beveren’.

Dwars Door Beveren is een loopwedstrijd die uitgegroeid is tot een ‘must be there’ voor heel wat sportievelingen. Zij kunnen kiezen tussen een omloop van 5 of 10 km rakelings langs de gebouwen van Mulder en ook kinderen kunnen deelnemen aan een kidsrun op hun maat.

Zo wordt deze wedstrijd dus niet alleen een sportieve uitdaging maar ook een leuke uitstap voor jong en oud. De animatie langs het parcours zorgt voor de broodnodige energie.

En we zeggen wel ‘broodnodig’, maar bij Mulder wordt dat ‘ontbijtgraannodig’ want achter de gevels van die indrukwekkende blauwe gebouwen gaat de productie schuil van één van de grootste ontbijtgraanproducenten van Europa. Crunchy, muesli, honingbolletjes, chocoladeschelpjes, ... ja hoor, het wordt hier gemaakt; we love cereals !

En we houden niet alleen van lekkere ontbijtgranen maar ook van een goede conditie. In 2019 startten een aantal collega’s een start-to-run, iedereen kon deelnemen aan de trainingen en zo die conditie opbouwen om die 5 km, om die 10 km uit te kunnen lopen. Na de trainingen liep de ene wat sneller dan de andere maar het belangrijkste was dat al onze Mulderdeelnemers de eindstreep haalden, fel aangemoedigd door de collega’s. Een gezonde geest in een gezond lichaam, het geldt ook voor Wulder bij Mulder.

In 2019 hadden we de eer om Koen Naert, de Europese marathonkampioen die vlakbij Mulder opgroeide, aan de start te hebben om het startschot te geven,  

2020 werd noodgedwongen een virtuele editie, heel apart, maar tegelijk verbindend omdat onze werknemers die dag massaal foto’s posten van hun deelname aan ‘onze’ wedstrijd.

Els Laureyns, HR-manager van Mulder : ‘We zijn erg enthousiast over de goede samenwerking met de brandweer van Roeselare. Jaar na jaar winnen we aan professionaliteit en naambekendheid en daarom besloten we om ook in 2021 Dwars Door Beveren te steunen. De brandweer koos ervoor om de opbrengst van deze loopwedstrijd aan de vzw  Pinocchio te schenken. Deze vzw ondersteunt kinderen die brandwonden opliepen, brandwonden blijven immers lang na het verblijf in het brandwondencentrum aanwezig, zowel visueel als mentaal. We zijn blij om via deze weg die kinderen te kunnen helpen.’

We hopen dat de editie van 2021 zowel virtueel als fysiek kan doorgaan.

Afspraak op 12 juni 2021?