Choose language:
  • Current language nl
  • fr

No steps no glory

06 mei 2018 - 02 jun 2018
Maselis uit Roeselare nam in 2018 deel aan het initiatief “No Steps No Glory” waarbij werknemers uitgedaagd worden om elke dag 10.000 stappen te zetten.

Bij Maselis te Roeselare was er in 2018 het initiatief “No Steps No Glory”, een samenwerkingsproject van Idewe, Mensura, Provikmo, de Vlaamse Logo's en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Elke medewerker van het bedrijf kreeg een ‘stappenteller’ en het opzet was dat iedereen aan 10.000 stappen per dag zou geraken. Er was tevens de mogelijkheid om met een aantal collega's een exotische bestemming af te spreken waarnaar men tijdens de campagne 'No Steps, No Glory' kon stappen. Op regelmatige tijdstippen konden de deelnemers de vorderingen volgen. Dat zorgde voor spontane initiatieven zoals over de middag even wandelen langs de vaart. Stappen tellen, nietwaar.

Het voordeel van dit opzet is dat elke werknemer kan participeren en aangemoedigd wordt, los van de diverse ploegregimes. Maselis is er in gelukt om zo’n 70 à 80% van z’n personeelsbestand, dwz een 60-tal medewerkers, mee te krijgen.

Een heus succes want door de diverse ploegregimes was het in het verleden nooit evident om alle werknemers samen te krijgen.

Behalve het streefdoel van 10.000 stappen per dag kregen de werknemers via mail diverse uitdagingen aangeboden, toegespitst op de unieke kenmerken van het bedrijf. Bijvoorbeeld de 5-kamp Maselis, met als disciplines: 12 verdiepingen trappenlopen / 100 meter bigbag-springen / 100 meter speerwerpen / 50 meter zakkenwerpen.

Maselis was erin gelukt om een enthousiaste participatie te bereiken en kreeg goede reacties van de deelnemers. De werknemers hebben zelfs een challenge gewonnen waar de werknemers zeer trots op zijn. Als cadeau kregen ze een darts waar heel regelmatig op gespeeld wordt tijdens de middagpauze.