Choose language:
  • Current language nl
  • fr

Bart Buysse (Fevia): “Onze CEO-fietstocht bewees dat sport en verbinding hand in hand gaan”

22 sep 2023

Op zondag 3 september vond de eerste editie van onze CEO-fietstocht plaats. Verschillende topleiders uit de voedingsindustrie verzamelden in het pittoreske dorpje Kwaremont voor een sportieve dag in een ontspannen sfeer.

Mooi weer, vastberadenheid en vooral veel enthousiasme: alle ingrediënten waren meteen aanwezig voor een geslaagde dag. De sfeer zat meteen goed, de goesting was er. Om 9u wordt iedereen warm onthaald en na een gezellige babbel met een straffe kop koffie waren de deelnemers er klaar voor.

De CEO’s ruilden voor deze unieke gelegenheid met plezier hun vergaderalen en formele pakken om voor fietstruitjes en -helmen. Een halfuur later begon de tocht van 60 kilometer door de glooiende heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Eerste uitdaging: de Tiegemberg

Na slechts 5 kilometer diende de eerste uitdaging zich al aan: de Tiegemberg. Met een stijgingspercentage van gemiddeld 5,6% werden niet alleen de benen op de proef gesteld, maar ook het doorzettingsvermogen van de deelnemers.

“Maar het was zeker geen snelheidswedstrijd”, stelt Bart Buysse (CEO Fevia) gerust. “We hebben rekening gehouden met het tempo van iedereen.” Bovendien was er gedurende de hele tocht een volgwagen en motorbegeleiding voorzien. Zo hoefde niemand zich zorgen te maken over een lekke fietsband of bevoorrading.

En dan... een frisse pint

De volgende pitstop stond gepland bij brouwerij De Brabandere. Hier konden de fietsers even op adem komen en bijtanken met verfrissende drankjes. Nadien werd de tocht verdergezet. Samen uit, samen tot aan de voet van de Kwaremont. 

Na de inspanning volgde uiteraard de ontspanning: een welverdiende lunch en wat napraten met een frisse pint. Hét moment om ervaringen te delen en nieuwe connecties te maken, maar dat stond eigenlijk gedurende de hele dag centraal.

Netwerken in een uniek kader

Anthony Botelberge (CEO Frigilunch): “De fietstocht was voor mij een ideaal moment om aan netwerking te doen. En dat in een prachtig, uniek kader met een fantastische begeleiding!”

Ook Bart Buysse blikt terug op een geslaagde dag: “De bedoeling van deze dag was om mensen uit de sector beter te leren kennen en een voorbeeld te geven voor een gezonde levensstijl met voldoende beweging. Ook de goede samenwerking tussen Fevia, Rikolto, Gusto Sportivo en Alimento werd in de verf gezet. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!”

Onze eerste editie gemist?

Niet getreurd, want volgend jaar organiseren we een nieuwe fietstocht. Meer info volgt later.

Eén ding is zeker: op 3 september 2023 waren we niet alleen de lekkerste sector, maar ook de sportiefste!

De CEO-fietstocht is een gezamelijk initiatief van Fevia, Rikolto, Gusto Sportivo & Alimento.