Choose language:
  • Current language nl
  • fr

Carine (Aoste) gaat mountainbiken in Equador voor Rikolto

15 feb 2022

Carine werkt bij Aoste/Marcassou als IT-software applications engineer. Ze fietste het laatste jaar bijna 14.000 km bij elkaar, een prestatie om ‘u’ tegen te zeggen.  

Je verzet elke maand heel wat kilometers. Hoe lang fiets je al? 

Ik ben pas 14 jaar geleden beginnen fietsen. Mijn schoonbroer was ultraloper maar liep een knieblessure op. Hij vroeg me of ik mee wilde beginnen fietsen, vanaf toen ging het eigenlijk heel snel.  

Waarom fiets je zo graag? 

Het is de perfecte manier om mijn hoofd leeg te maken. Ik kan het iedereen aanraden: niets is zo ontspannend als met de fietsvrienden tochten maken in de frisse buitenlucht.

Hoe hou je jezelf gemotiveerd? 

Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen op. Zo ben ik een aantal jaren geleden beginnen mountainbiken voor het goede doel. Eerst met Vélo Afrique naar Kameroen, om stedenbouw in Afrikaanse landen te ondersteunen. Dat was een fantastische ervaring. Vorig jaar organiseerde het werk ook enkele challenges. Zo hebben we met 10 collega’s de afstand van Madrid tot Mexico gefietst en gelopen. Daar ben ik voluit voor gegaan. Het winnende team mocht een immers een goed doel kiezen en wij kozen Rikolto. Voor hen doe ik graag een extra effort.

Wat brengt 2022 jou op sportief vlak?  

Dit jaar ga ik hopelijk met Rikolto mountainbiken in Equador. We fietsen ten voordele van de boeren die daar gesteund worden door Rikolto en bezoeken hen. Maar eerst neem ik nog deel aan 'The Ride': een week fietsen van de Mont Ventoux tot de Cauberg in Nederland.

Benieuwd naar de sportieve plannen van andere foodheroes? Ontdek wat 2022 in petto heeft voor Dimitri (Milcobel) en Marijn (Jules Destrooper).