Choose language:

Paulig stippelt een gezondheidsbeleid uit

13 mrt 2024

Bij Paulig in Roeselare, het vroegere Poco Loco, zijn ze goed in de productie van tortillachips en werken ze er elke dag aan om een gezond bedrijf met gezonde medewerkers te zijn.

Beter voorkomen dan genezen

Geen sprake van een ziektebeleid bij Paulig, wél van een gezondheidsbeleid. Daarmee willen ze vooral inzetten op sensibilisering en preventie, want zoals met alles is voorkomen beter dan genezen.

Van welzijn tot ergonomie en beweging: het gezondheidsbeleid van Paulig is heel breed.

Zo zijn er opleidingen rond onder andere stressbeheer. En ook bij langdurige afwezigheid van een werknemer wordt er eerst nagevraagd of het oké is om contact op te nemen.

Daarnaast dragen ze sport en beweging hoog in het vaandel. En dat zowel tijdens als na de werkuren! 

Het is natuurlijk geen toeval dat Paulig met meer dan 300 werknemers zeer actief is op Gusto Sportivo. 😉

Voor, tijdens en na de werkuren

Tijdens de werkuren zijn er een aantal concrete quick wins:

  • aandacht voor ergonomie, bv. een correcte zithouding
  • aanbod van vaccinaties, bv. griepvaccin
  • het ‘we-care-beleid’ van Paulig waarmee je gratis een aantal sessies naar een psycholoog kan
  • fruit binnen handbereik
  • fietsleasing

Buiten de werkuren is vooral donderdag extra speciaal voor ons. Dan vinden namelijk groepssportsessies onder de collega's plaats. Denk hierbij aan spinning, padel, zelfverdediging, yoga, zumba,...

We combineren laagdrempelige activiteiten met fun en dynamiek.

Jeunen: West-Vlaams voor ‘amuseren’

Daarnaast is er een Jeun-comité dat in de weer is met diverse activiteiten. De nadruk ligt op gezondheid en amusement (het West-Vlaamse 'jeunen' betekent niet voor niets 'amuseren' 😄). Enkele activiteiten die ons comité organiseerde zijn wandelen, fietsen met ontbijt, de 20 km van Brussel, quizzen, filmavonden,...

Maar het paradepaardje is uiteraard onze Around The World-challenge in mei, waarbij we met z'n allen 40.000 kilometer proberen verzamelen door te sporten.

Bij veel werknemers blijft dat (gelukkig) niet beperkt tot deze maand. Het is zeker en vast een goede aanzet om in beweging te blijven.

Bij Paulig lopen er enkele sportieve werknemers rond. Die halen maand na maand een hoge score op Gusto Sportivo. Voor vele andere medewerkers zijn ze echte rolmodellen. En ook dat werkt stimulerend: ze trekken andere collega's mee in hun sportief enthousiasme. Dat gebeurt vaak in een blinkende sporttenue van Paulig.

Paulig ademt gezondheid

Bij Paulig heeft elk team een budget voor een zelfgekozen teamactiviteit. Vroeger werd dat nogal makkelijk besteed aan een etentje. Maar intussen kiezen steeds meer collega's voor een sportieve teambuilding, zoals strandsporten.

Dat de Tex-Mexproducent gezondheid en beweging ademt, staat als een paal boven water. En dat is zelfs ver buiten de muren van het bedrijf geweten!