Choose language:

Rikolto gaat hollen en bollen voor volle kastrollen

14 mrt 2023

Onder het motto 'goed eten is een recht' gaat Rikolto in de maand mei hollen en bollen voor volle kastrollen. Dominique Persoone, Thomas Vanderveken, Erika Van Tielen en tal van andere bekende gezichten nodigen je uit om hun favoriete wandel- en fietsroutes af te leggen en zich daarvoor te laten sponsoren ten voordele van Rikolto.

Voor elke 10 euro vul je zo een symbolische kastrol, want dat is waar Rikolto met ieders steun aan werkt: goed eten voor iedereen, in de hele wereld.

“Gezond en gevarieerd eten in combinatie met genoeg bewegen, is volgens alle experts een topcombo. Met hollen en bollen voor volle kastrollen komen die twee samen”, zegt Thibault Geerardyn, directeur van Rikolto in België.

Geen marathons of extreme inspanningen dus, maar er gezellig op uittrekken met het gezin, vrienden of collega’s. Al wandelend, fietsend of lopend … dat kies je helemaal zelf. Inspiratie voor prachtige routes, krijg je van bekende gezichten uit heel Vlaanderen.

Eén van hen is intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven). “Als dokter zie ik elke dag hoe belangrijk voeding en beweging zijn voor een goede gezondheid. Daarom vind ik ‘Hollen en bollen’ zo’n fijn initiatief. De actie brengt drie dingen samen die me nauw aan het hart liggen: sport, gezonde voeding en het feit dat er in onze maatschappij nog veel mensen achterblijven.” Meyfroidt is een fervente fietser en deelt zijn ideale uitwaairoute met ons.

Je eigen route uitstippelen kan evengoed. “Hoe meer we elkaar inspireren om erop uit te trekken, hoe beter. Een leuke en gezonde buitenactiviteit verbinden met een goed doel steunen, daar draait het om”, zegt Thibault Geerardyn van Rikolto.

Samen voor volle kastrollen

Om het werk van Rikolto te ondersteunen en te zorgen voor Volle Kastrollen vol goed eten op elke keukentafel, gaan de hollers en bollers op zoek naar centen. Via de website hollenenbollen.be kan iedereen bijdragen. Samen hopen we in de maand mei minstens 20 000 kastrollen te vullen.