Choose language:
  • Current language nl
  • fr

Rikolto

Rikolto (vroeger Vredeseilanden) betekent ‘oogst’ in het Esperanto. Samen met boeren, bedrijven, wetenschappers en overheden oogsten we nieuwe ideeën om een groeiende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden. Nu, maar ook in de toekomst. 

Rikolto gaat voor gezonde en duurzame voeding, vandaag en in de toekomst. Van een eerlijk inkomen voor de boer tot betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen.

We verbinden burgers, boeren, bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Wereldwijd bouwen we samen aan vernieuwende, inspirerende initiatieven die tegemoetkomen aan de mondiale uitdagingen rond biodiversiteit, klimaat en ongelijkheid. Zo dragen we bij aan duurzame systeemoplossingen voor onze voeding. 

Gezond en betaalbaar voedsel is een recht voor iedereen, waar ook ter wereld. 

Rikolto logo

Rikolto is bovenal een beweging van mensen. Mensen die steun geven, mensen die in hun omgeving hetzelfde doel nastreven. Mensen die de handen uit de mouwen steken en werken aan goed eten voor iedereen. Met #RONDDEWERELD verbinden we al die mensen met elkaar. 

We dagen de voedingssector graag uit om met ons #RONDDEWERELD te lopen, fietsen of wandelen... voor goed eten! Doe je mee

Van Vredeseilanden naar Rikolto 

Van Belgische naar internationale organisatie 

In 2017 vervelde Vredeseilanden tot Rikolto

“Hoe stom kan je zijn?” Ik heb het de voorbije twee jaar regelmatig gehoord. Want een bekend merk als Vredeseilanden inruilen voor een nieuwe naam lijkt vanuit marketingoogpunt geen slimme zet. 

En toch. De nieuwe naam markeerde een belangrijke stap in de omslag van een ‘klassieke’ ontwikkelingsorganisatie die aan voedselzekerheid werkt in ontwikkelingslanden, tot een internationale netwerkorganisatie die overal, ook in België, voedselsystemen eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker wil maken. Gezond en betaalbaar voedsel is immers een recht voor iedereen, waar ook ter wereld. 

Beeld van mensen die bewegen rond een wereldbol, met de fiets, te voet, solidariteit en beweging