Choose language:
  • Current language nl
  • fr

Beweging en Gezondheid

Beweging en sport hebben een positief effect op onze gezondheid en ons welzijn. Een fit personeelsbestand betekent een grote meerwaarde voor elk bedrijf. Medewerkers die zich goed in hun vel voelen, zijn minder vaak afwezig. Ze hebben een grotere betrokkenheid op het werk en brengen positieve energie en dynamiek op de werkvloer. 

Aandacht voor werknemerswelzijn door het aanbieden van sport- en bewegingskansen maakt van je bedrijf een aantrekkelijke werkgever. 

Beweging als motor van een integraal gezondheidsbeleid

Voedingsbedrijven kunnen bij Alimento terecht voor een adviesdossier ‘Beweging en Gezondheid’ op maat van het bedrijf. Een expert zet het bedrijf op weg om een integraal gezondheidsbeleid op te stellen waarin beweging en sport de rode draad vormen. 

  • Een draagvlak creëren voor sport en beweging
  • Analyse van de bewegingskansen bij het personeel
  • Bewegingsplannen op maat van het bedrijf ontwikkelen
  • Bepalen van de quick wins
  • Ondersteuning en opvolging van de bewegingsplannen
     

Hoe zorg ik ervoor dat iedereen in het bedrijf mee is? Hoe kan ik oude gewoontes doorbreken? Welke invloed hebben beweging en sport op mijn fysiek en mentaal welzijn? Hoe pas ik bewegingsacties in het werkschema in?

Ils Stevens - adviseur welzijn en gezondheid (Alimento)
Ils Stevens

Pragmatische aanpak op maat van je bedrijf

Met een adviesdossier ‘beweging en gezondheid’ bouw je op een pragmatische wijze een gezondheidsbeleid in je bedrijf uit. Beweging en sport zijn verbindende factoren tussen medewerkers. Veel concrete acties kunnen op een laagdrempelige manier en toegankelijk voor iedereen georganiseerd worden. 

Jouw return zijn betrokken medewerkers die zich goed voelen op de werkplek, lagere absenteïsmecijfers en minder vertrekkers. In de strijd voor talent is je bedrijf een aantrekkelijke werkgever dankzij een gezondheidsbeleid.

Ontmoet onze experts 

Alimento werkt samen met verschillende partners die u elk met hun eigen expertise en stijl ondersteunen in het opzetten van een gezondheidsbeleid.  
 

• Alert! zet op duurzame wijze in op welzijn op de werkvloer. Dat doen ze door te focussen op veiligheid, gezondheid en interpersonal skills.
          > Contacteer Sam Verschelde
          > Tel: 0479 67 93 94

• Generation Fit faciliteert ergonomie, vitaliteit en welzijn op het werk door een gezonde, actieve levensstijl op en naast de werkvloer te stimuleren.
          > Contacteer Mulamba Van Den Hende
          > Tel: 0477 42 27 54

• Kokoro Business heeft een #businessbodyminded-aanpak, waarbij een balans tussen sport, werk en privé centraal staat.
          > Contacteer Tim De Vilder
          > Tel: 0473 72 59 40

• Springbok Coaching staat voor #gezondheidwerkt via een procesmatige werkwijze, met aandacht voor korte én lange termijn.
          > Contacteer Brecht Buysschaeert
          > Tel: 0484 58 60 06 

Start een bewegingsplan op

Leer meer over het adviesdossier Beweging en Gezondheid van Alimento

Ik wil een adviesdossier opstarten