Choose language:
  • Current language nl
  • fr

Marijn (Jules Destrooper) traint al pendelend voor een triatlon

15 feb 2022

Als Quality Assurance Manager bij Biscuiterie Jules Destrooper toont Marijn dat Jules Destrooperkoekjes niet alleen overheerlijk zijn, maar ook goede brandstof voor een atletische levensstijl. Hij fietst maandelijks namelijk zo’n 1.000 km bij elkaar! 

Wanneer ben je zo intensief beginnen sporten?  

Ik ben erg lang en graag chiroleider geweest. Toen ik afstudeerde ben ik daarmee gestopt en had ik opeens veel tijd over. Ik fietste altijd al graag en ging af en toe zwemmen met de oud-leiding. Dan nam ik lopen er ook maar bij en zo kwam ik uit op een nieuwe hobby: triatlon.

Hoe vind je de tijd om zo veel te sporten?  

Ik verplaats me afwisselend naar Ieper en Oostkamp voor het werk en doe dat vaak met de fiets. Dat zijn ritten van 18 of 25 km, dus ik doe bijna mijn volledige fietstraining door naar het werk te fietsen.  

Wat wil je bereiken in 2022?  

Ik wil minstens 80% van mijn woon-werkverkeer met de fiets afleggen. Dat is hetzelfde doel dat ik afgelopen jaar gehaald heb. Nu is er een kindje onderweg, dus ik heb de lat bewust niet té hoog gelegd.  

Wat houdt je gemotiveerd? 

Als ik niet regelmatig sport word ik echt ambetant. Ze kunnen dat bij mij thuis zeker bevestigen (lacht). Als ik terug naar huis fiets van het werk waai ik letterlijk uit. In de plaats van frustratie in de file krijg ik een moment van bezinning, het is echt de perfecte manier om de dag af te sluiten. 

Benieuwd naar de prestaties van andere foodheroes? Ontdek wat 2022 in petto heeft voor Carine (Aoste) en Dimitri (Milcobel).