Choose language:
  • Current language nl
  • fr

Paulig ging méér dan Around the World

18 jun 2021

40.000 kilometer afleggen op één maand tijd, dat was het doel van de Paulig-collega's. Een uiterst ambitieuze uitdaging, maar wie het klassement op Gusto Sportivo een beetje gevolgd heeft zal niet verbaasd zijn om te horen dat het hen gelukt is.  

Goed voelen en goed doen  

De medewerkers van Paulig klokten mei af met 46.129,32 kilometers op de teller. Het bedrijf, dat in de regio beter is bekend omwille van de Poco Loco-productiesites voor tortillachips en wraps, zet haar sportiefste medewerker graag in de kijker.

Koen Vancraeynest legde in mei maar liefst 1.828 kilometers af. “Ik ga sowieso regelmatig sporten, maar deze uitdaging motiveerde me om er in mei extra hard voor te gaan. Niet alleen is mijn conditie er nog op vooruitgegaan, ik ben ook blij dat ik mijn steentje kon bijdragen aan de gift voor het goede doel”.  

Als tegenprestatie voor zo veel inzet bij haar medewerkers, schonk Paulig 5.000 euro aan het goede doel. De Sociale Kruidenier en Het Mannahuis krijgen elk een cheque van 2.500 euro. Beide organisaties zetten zich lokaal in voor de strijd tegen armoede, door het aanbieden van maaltijden en voedselpakketten.  

Een groot succes  

Ook Arnauld Demoulin (SVP, BA Customer Brands bij Paulig) uit zich tevreden over het verloop van de uitdaging: “De Paulig Around the World Challenge was langs alle kanten een succes. Het motiveerde onze medewerkers om buiten te komen en te sporten, het was een fijn gespreksonderwerp onder de collega’s en het was voor ons bedrijf een manier om terug te geven aan de samenleving”.  

Een prachtig initiatief, met duurzame resultaten. De uitdaging is ondertussen afgelopen, maar de sportieve inzet van de Paulig-collega's blijft. In de eerste helft van juni hebben ze al meer dan 8.500 kilometers afgelegd en meer dan 35 uren andere sporten beoefend. We zijn al benieuwd welke sportieve hoogten Paulig nog zal bereiken in de toekomst.